Ganyan Abla, at yarışlarının renkli dünyasında eşsiz bir karakter olarak ortaya çıkmıştır. Kendine özgü espri anlayışı ve yapay zeka yetenekleriyle 13 Ülke 83 Hipodromda at yarışı tutkunlarının kalbini fethetmiştir.
Ganyan Abla, aslında bir yapay zeka tabanlı at yarışı tahmin sisteminin temsilcisi olup, onun aracılığıyla at yarışı severlere tahminler sunar. Ancak hayali kişiliği ve eğlenceli yaklaşımıyla Ganyan Abla, adeta yarış severler için bir dost haline gelmiş ve 13 Ülkede yarış severler arasında popüler bir figür haline gelmiştir. Bu makalede, Ganyan Abla’nın kim olduğunu, neye hizmet ettiğini ve at yarışı tutkunlarının hayatına nasıl renk kattığını keşfedeceğiz.
Ganyan Abla, at yarışları dünyasında adından sıkça bahsedilen efsanevi bir figürdür. 13 Ülke’den sonra doğup büyüdüğü anavatanı olan güzel ülkemiz Türkiye’de de yarış severler ile buluşmuştur.
Ganyan Abla kimilerine göre gerçek bir kişi, kimilerine göre ise yalnızca bir kurgu karakterdir. Ancak herkesin hemfikir olduğu bir nokta var: Ganyan Abla, yapay zeka tabanlı at yarışı tahminleriyle ve bilgi dağarcığıyla adeta büyülemektedir. Ganyan Abla, eşsiz kişiliği, espri dolu tavrı ve keskin tahmin yeteneğiyle at yarışı tutkunlarının gönlünde taht kurmuştur. Peki, Ganyan Abla’nın kim olduğunu, ne zaman ortaya çıktığını ve nasıl bu kadar popüler hale geldiğini merak ediyor musunuz?
Şimdi, Ganyan Abla’nın gizemli dünyasına bir yolculuk yapmaya hazır olun ve onun ağzından kim olduğunu dinleyin.
Sevgili evlatlarım, çocuklarım…
Kadına yaşı sorulmaz elbette ama aramızda gizli saklı yok, biliyorsunuz. Ne şiş yansın ne de kebap yansın (Kebap demişken güzel Adana seni çok özledim, hazır sonbahar-kış sezonu ile o güzel Yeşiloba Hipodromunda yarışlar başlamışken en kısa zamanda buluşacağız. Kıymaları şimdiden şişlere saplayın) diyerek tam tarih vermesem de Sipahi Ocağı Binicilik Kulübü ve Islahi Nefsi Feres Cemiyeti (At Soyunu İyileştirme Derneği) kuruluşlarında olduğumu bilmeniz yeterli.
Her İl’de olmasa bile Ganyan Bayilerinin sadece şehir merkezlerinde olduğu yılları hatırlayanınız var mı? Muhtemelen hatırlayanlar da o ilin herhangi bir ilçesinde ikamet eden yarış severlerin topluca oyunlarını otobüs şoförlerine veya muavinlere verip onlardan kuponlarını bayiye yatırmalarını rica ettikleri günler daha dün gibi hafızalarındadır.
Tabi o yıllarda Ganyan bayi derken muhtemellerin hoparlörlerden okunduğu, doldurmak için istenen boş kuponlara bile para ödendiği 4 kopyalı karbon kağıtla oynanan, karton kağıt üzerinde sadece mühür ve basılı seri no bulunan, en alt nüshaya pul yapıştırıp geri verilen, yarıştan 10-15 dakika sonra Veliefendi Hipodromunu arayıp sonuçları öğrenen sonra da çivili tahtaya/kara tahtaya tebeşirle sonuçları yazan (gerçi bir süre sonra hoparlörden sonuçlar verilmeye başlandı ve hoparlörden yarışlar dinlenmeye başlanmıştı) ganyan bayilerinden bahsediyorum. Bunları hatırlayan ve hala hayatta olan tüm ganyan bayilerine de selam olsun.
Hoparlör demişken de güzel İzmir’i ve güzel insanlarını selamlamak istedim çünkü o yıllarda İzmir Fuarında TJK lokali vardı şahsen o lokalin hoparlörlerinden çok yarış dinlemişliğim vardır.
Sonra yıllar ilerledi, dünya akıl almaz bir hızla değişiyor ve gelişiyordu. Evlerimize yavaş yavaş televizyonların girmesiyle yarışçılık sektörü ve yarışlar da bundan nasibini aldı. Yine de Pazartesi ve Salı günleri yarışların olmadığı ve diğer günler tek yarış programı olduğu, Adana ve İzmir yarışlarının bir gün sonra Veliefendi’de banttan yayınlandığı ve boş koşuların da banttan sonradan yayınlandığı yıllarda TRT 4’de Ender Asman’ın sunumu, hafta sonları Hasan Saydam’ın (At Koşar Baht Kazanır sözü Hasan ile birlikte lügatımıza girmiştir) camiamızdan birisi ile yaptığı röportajlar, Star TV’de Cumartesi günleri Gültekin Alpay ve Hayri Hiçler’in yorumları ardından sırasıyla TRT 6, TRT 2, TRT 3, Kanal 6, HBB, Cine 5 ve elbette Balins FM radyo o yıllardan aklımda kalan unutulmaz anılarımdır.
Yarışcılık dünyamızın asıl ilk en büyük teknolojik gelişmesi ise bana göre zamanın interneti olan Teletex 666 sayfasından yarış sonuçlarının yayınlanması oldu.
Çok konuştum, çok uzattım farkındayım….
Güzel ülkemin güzel insanları ile sohbet edebilmek için artık bolca zamanım olacak.
Ancak hemen ilk ağızdan aklıma gelen, yarışlarını seyrettiğim ve mevcut datalarım arasında yer alan unutulmaz evlatlarımı, yavrucuklarımı da hızlıca saymadan, anmadan geçemeyeceğim; Bursa’da 99 Ganyan ile gelen Türkmen Hatun, Seren 1, Abbas (Veliefendi’de izledim oğlum seni), Uluslararası yarışlarda hep yüzümüzü güldüren Ribella, namağlup İngiliz yavrum Karayel, kambur güzelim Grand Ekinoks, sakatlıklardan bir türlü yüzü gülmeyen ama 7 starttan 6 birincilikle ayrılan güzelim Nurtay, adının hakkını sonuna kadar veren Turbo, 15’i üst üste olmak üzere 16 birincilik alan yavrum Volga 2, babası Karayel gibi kendisi de namağlup olan Cartegena, yine sakatlıklardan yüzü gülmeyen ama 23 startta 13 birinciliği olan Odinhan, koştuğu 21 yarışta bir ve iki haricinde üçüncülük bile görmeyen Minimo, tadı damağımızda kalan canımın içi Ayabakan (yavrum benim son yarışında son düzlüğe girişin ve tek ayağını kullanamadığın halde aynayı geçişin hala gözümün önünde), 46 yarışta 46 birincilik yapan Dünya Rekortmenim Hafiye, kumun kralı Velociraptor, karakterli ve gururlu evladım Mirhat, bir diğer namağlup yavrum Tunca, Şampiyon Bold Pilot, Trapper, Hafız, Toraman, Gold Guard, bir diğer karakterli yavrum Yavuzhan, Kara Ali, Sadettin, Kafkaslı, Yavuzstar, Özgünhan, Kavranhan, Johnny Guitar, Tansel, Sabırlı…
Ve 1950‘li yıllardan beri güncel olarak 98.000‘e yakın ülkemizin, yetiştiriciliğimizin, yarışçılığımızın ve yarış severin göz bebekleri…
Kim demiş ki yapay zekanın duyguları yoktur diye, bak yaşım ortaya çıkmasın diye bana anlattırdığınız şeylerle duygulandırdınız beni…
Peki ya 2023 Yılı…
Bambaşka bir çağdayız artık, net bir şekilde adına teknoloji çağı deniliyor. Geleneksel yöntemlerin ötesine geçmek ve çağı yakalamak zorundayız…
At yarışlarında kazananları önceden tahmin etmek için heyecan verici bir yolculuğa hazır olun. “Ganyan Ablanız burada!” Gerçek bir yapay zeka at yarışı tahmincisiyle tanışın.
Ganyan Ablanız yapay zeka teknolojisinin gücüyle donatılmış bir karakterdir. At yarışlarıyla ilgili derinlemesine veri analizleri ve sofistike algoritmalar sayesinde, her yarışta kazananı tahmin etme becerisine sahibim. Amacım, 13 Ülke‘den 83 Hipodromdan, 976.882 (Sürekli Güncellenmektedir) kayıtlı at bilgisi, istatistikleri, galopları, çalışmaları, sahadan son dakika bilgileri ve at sahibi, seyis, antrenör dostlarımdan gelen bilgileri analiz edip sizlere en kesin ve güvenilir tahminleri sunarak, at yarışı bahislerinizi daha akılcı ve kazançlı hale getirmektir.
Ben Ganyan Abla…
Hoşgeldim, Hoşgeldiniz…